Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Rideskole

Uanset om du er begynder, lettere øvet eller meget øvet har vi et elevhold for dig. Vi har undervisning i både spring og dressur. Du er naturligvis velkommen til at kontakte os for at aftale en gratis prøvetime. Vi har holdundervisning alle hverdage fra kl. ca. 15 til 20, både børne og voksenhold.

For at elevundervisningen på de enkelte rideskolehold bliver optimal på alle måder, har vi begrænsning på holdene på min. 3 og max 7 ryttere på hvert hold.

Tilmelding til elevhold

Vigtig info

  • Som forælder er det vigtigt at du indimellem stikker hovedet ind og siger hej til dit barns underviser, så du ved hvem der underviser dit barn og underviseren ved hvem der er forælder.
  • HUSK: at kontakte din underviser, hvis du skal melde afbud til en time.

Udmelding

Udmeldelse skal ske med en måneds varsel og skriftligt til klubbens kasserer på bestyrelsen@rork.dk
Ved betaling efter forfaldsdato pålægges der et gebyr på 100,- på næste faktura.

Elevhold

  • Miniput (3-6 år)
  • Begynder med trækker (7+)
  • Begynder uden trækker
  • Let øvet
  • Øvet

Se nærmere beskrivelser af holdene her: Elevhold

Springundervisning

Pr. 1. februar 2019 skal alle ryttere, der ønsker undervisning i spring på rideskolens heste tage kontakt til elevundervisningsansvarlige Lea Damgaard. Hun vil vurdere om rytterne kan de grundlæggende ting for at kunne modtage springundervisning uden samtidig at modtage undervisning i dressur på rideskolens elevhold.

Dette er bestyrelsens beslutning og begrundes med klubbens og undervisernes ønske om at vedligeholde elevernes grundridning, balance og teknik. Det er klubbens opfattelse at både grundridningen, balancen og teknikken er vigtig i forhold til elevernes formåen og hestenes sikkerhed.

Om rideskoleundervisning

Hovedparten af fritiden bruges på rideskolen

Beslutter du dig for, at dit barn må gå til ridning, og bliver de bidt af det, så kan du godt allerede nu forberede dig på, at det hurtigt bliver en tidskrævende livsstil. De fleste ridepiger bruger nemlig hovedparten af deres fritid på rideskolen, hvor der strigles, fodres, nusses og rides.

Bemærk:

Der er også forventninger til dig som forældre. Hvis dit barn ikke kan sadle eller strigle hesten selv, forventes det, at du som forælder er i stalden og hjælper med at klargøre hesten. Ligeledes med at sadle hesten af igen, når ridetimen er overstået.

Der er masser af værdier for børn at hente i ridesporten

Men er du indstillet på det, så er der masser af værdier at hente for barnet i denne sport – herunder venskaber og oplevelser for livet samt respekt, indsigt og forståelse for hesten. Samtidig giver sporten god motion, ligesom barnets koordination samt balance trænes. På et tidspunkt går dit barn måske videre i en af de særlige discipliner indenfor ridesporten, der f.eks. tæller: Ridebanespring, Dressur, Military, Pony, Voltigering og Islændere.

Fællesskab og social ansvar

Masser af børn, unge og voksne har dagligt deres gang i Rosenholm Rideklubs elevafdeling. Her oser det af faglighed, glæden ved ridning, heste og ponyer, samt ikke mindst af godt socialt samvær. Rideskolens undervisningsansvarlige er Lea Damgaard, der med sit store engagement underviser børnene i alle aldre, der går til ridning på rideklubbens elevheste.

Samspillet mellem hest og rytter gør ridning til en unik sport

De fleste forældre (i hvert fald til piger) står på et eller andet tidspunkt overfor et barn, der brændende ønsker sig at ride. Her kan du vælge at sige nej. Du kan købe en hest. Eller du kan melde barnet ind i en rideklub.

Dit barn kan starte til ridning, når det er stand til modtage instrukser og kollektive beskeder samt til at udforske sig selv sammen med hesten. Det betyder typisk minimum 7 år. Nogle klubber har dog hold til mindre børn, hvor undervisningen og antallet på holdet så tilpasses.

Barnet starter med at lære de grundlæggende ridefærdigheder. Det er samspillet mellem hest og rytter, der gør ridning til en unik sport. Ridning handler i høj grad om respekt og forståelse for et andet levende væsen, nemlig hesten.