Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Undervisning

Rosenholm Rideklub / Undervisning

Der tilbydes elevundervisning (rideskole) og ene- og holdundervisning i spring og dressur.

Rideskoleundervisning

Uanset om du er begynder, lettere øvet eller meget øvet har vi et hold for dig. Vi har undervisning i både spring og dressur. Du er naturligvis velkommen til at kontakte os for at aftale en gratis prøvetime. Vi har holdundervisning alle hverdage fra kl. ca. 15 til 20, både børne og voksenhold.

For at elevundervisningen på de enkelte rideskolehold bliver optimal på alle måder, vil der i fremtiden om udgangspunkt være min. 3 og max 7 ryttere på hvert hold.

Hovedparten af fritiden bruges på rideskolen

Beslutter du dig for, at dit barn må gå til ridning, og bliver de bidt af det, så kan du godt allerede nu forberede dig på, at det hurtigt bliver en tidskrævende livsstil. De fleste ridepiger bruger nemlig hovedparten af deres fritid på rideskolen, hvor der strigles, fodres, nusses og rides.

Bemærk:

Der er også forventninger til dig som forældre. Hvis dit barn ikke kan sadle eller strigle hesten selv, forventes det, at du som forælder er i stalden og hjælper med at klargøre hesten. Ligeledes med at sadle hesten af igen, når ridetimen er overstået.

Der er masser af værdier for børn at hente i ridesporten

Men er du indstillet på det, så er der masser af værdier at hente for barnet i denne sport – herunder venskaber og oplevelser for livet samt respekt, indsigt og forståelse for hesten. Samtidig giver sporten god motion, ligesom barnets koordination samt balance trænes. På et tidspunkt går dit barn måske videre i en af de særlige discipliner indenfor ridesporten, der f.eks. tæller: Ridebanespring, Dressur, Military, Pony, Voltigering og Islændere.

Fællesskab og social ansvar

Masser af børn, unge og voksne har dagligt deres gang i Rosenholm Rideklubs elevafdeling. Her oser det af faglighed, glæden ved ridning, heste og ponyer, samt ikke mindst af godt socialt samvær. Rideskolens undervisningsansvarlige er Lea Damgaard, der med sit store engagement underviser børnene i alle aldre, der går til ridning på rideklubbens elevheste.

Samspillet mellem hest og rytter gør ridning til en unik sport

De fleste forældre (i hvert fald til piger) står på et eller andet tidspunkt overfor et barn, der brændende ønsker sig at ride. Her kan du vælge at sige nej. Du kan købe en hest. Eller du kan melde barnet ind i en rideklub.

Dit barn kan starte til ridning, når det er stand til modtage instrukser og kollektive beskeder samt til at udforske sig selv sammen med hesten. Det betyder typisk minimum 7 år. Nogle klubber har dog hold til mindre børn, hvor undervisningen og antallet på holdet så tilpasses.

Barnet starter med at lære de grundlæggende ridefærdigheder. Det er samspillet mellem hest og rytter, der gør ridning til en unik sport. Ridning handler i høj grad om respekt og forståelse for et andet levende væsen, nemlig hesten.